Category Archives: My minds eye

Att skapa har aldrig varit så lätt som med det enorma utbudet av söta scrapbooking och hantverksprodukter från My Mind’s Eye. My Mind’s Eye har några av de vackraste samlingarna jag någonsin sett och de erbjuder några av de sötaste produkterna till inbjudningar, fester och heminredning. Kolla in My Mind’s Eye: My Colors Cardstock-valet med fler färger och texturer än vad du någonsin föreställt dig! Oavsett om du behöver klistermärken, utsmyckningar, lagringslösningar eller fantastiska klippbokspapper, hittar du allt på My Mind’s Eye!

25mar/17

Färger

Med färg sätter man stämningen och känslan, färgerna ger balans och belyser bilderna på din sida. Välja färger för bakgrund, mattor och accenter som förmedlar känslorna på bilderna och händelserna de avspeglar spelar in. Med färg är mindre, ibland mer. För mycket färg kan vara en distraktion.

Använd färg från dina foton. Ett enkelt sätt att se till att färgerna på din layout förbättras av dina fotografier är att använda cardstock eller papper i nyanser som matchar färgerna på dina fotografier. Välj vilka färger du vill använda och låt det bestämmas av vilka objekt eller personer i bilderna som du vill framhäva. Om du jobbar med flera fotografier med olika färger koncentrera dig på det viktigaste fotografiet du vill framhäva.

Ett monokromatiskt färgschema som använder nyanser, toner eller toner av en färg för att ge intresse för en layout. Detta kan hjälpa till att betona hela eller delar av ett foto. Om du har en svårt att välja ett färgschema för din layout, börja med ett monokromatiskt system.

Att välja färger för en layout kan vara överväldigande. Välj en färg som ska förstärka stämning eller känsla. Fråga dig själv vilken typ av känsla eller stämning du vill förmedla?

”Kalla” färger – är blå medans gröna är lugna och avkopplande färger, ”varma” färger är  röda,  gula – är däremot energiska och spännande.

Många färger är förknippade med semester och speciella tillfällen. Ofta används de automatiskt i layouter. Försök att använda andra färger på säsongen eller semestern. Föra ut några av färgerna i bilderna och uttrycka temat genom din journaling och andra accenter som förstärker din layout.

Mönstrat papper och annat texturerat papper kan också förstärka ett tema eller en händelse. Fråga dig själv om det mönstrade pappret ger humöret och känslan av det du försöker skildra. När du använder mönstrat papper, se till att det inte tar bort fokuset från ditt foto. Placera en solid färg mellan fotot och det mönstrade papperet för att separera det från bakgrunden.