Category Archives: Cheery Lynn Designs

Cheery Lynn Designs grundades 2008 som ett systerföretag till Dies Direct och moderbolag till PMA Photometals, Inc. som har varit i drift sedan 1982. Cheery Lynn Designs erbjuder unika och innovativa pappersskärnings- och tillverkningsverktyg som tillverkas i USA, liksom som ett antal verktyg och redskap.

04mar/17

Scrapbooking ordlista F

Här hittar du förklaringar på alla fackspråksord inom scrapbooking som används i beskrivningar av produkter och i texter om scrapbooking.

En bra scrapbooking-ordlista underlättar förstås för dig att hitta rätt i scrapbooking-världen. Det finns ju en hel del ord som kan kännas konstiga och främmande för den oinvigde och begrepp som kräver sin förklaring. Eftersom man oftast stöter på det engelska ordet finns det ingen anledning att försvenska termerna eftersom detta bara skulle förvirra ytterligare.

Scrapbooking F

Faux Postage (Falska Frimärken)
Faux Postage är en stämplingsteknik där man skapar frimärken med hjälp av mallar och stämplar.

Fibres (Garn)
En trådliknande utsmyckning för att dekorera layouter och scrappbookingkort.

Film Speed (Film Hastighet)
Anger filmens ljuskänslighet. Filmer med lägre hastighet är mindre ljuskänsliga, medans filmer med högre hastighet är mera ljuskänsliga och användes med fördel i situationer med lite ljus.

Fine and Chisel Pens (Fine och Chisel Pennor)
Fine and Chisel Pens har en tunn spets på ca 0.5 mm men även en s.k. chisel spets ca 6 mm chisel tip 6.0 mm. Användes för textning, rubriksättning och journaling.

Findings (Upptäckt, Iakttagelse)
Eller mer korrekt, hittade objekt, något fångat i flykten osv. Ett föremål eller händelser som en konstnär samlat på sig för att använda på layouter och andra alster.

Fixative
Fixative är ett fixeringsspray som vanligtvis användes till teckningar av blyerts för att dom inte ska kladda.

Flocking
Flocking görs med ytterst små fibrer som fäster i lim eller lack och bildar en sammetslen yta.

Foam Stamps
Foam Stamps är tillverkade av ett skumgummimaterial, finns tillgängligt i en rad olika former, motiv, fonts och storlekar. Generellt så använder man akrylfärg till ”foam stamp” motiv, som sen ”pressas” på ett papper eller annan yta. Ink kan också användas.

Focal Point (Fokus Punkt)
Focal Point är det stället på ett alster där det naturliga ”fokuset ligger. Ögat dras på ett naturligt sätt till denna punkt. Du skall alltid sträva efter att placera ditt huvudfoto på fokuspunkten!

Font
Stilen på ett typsnitt eller stil. Det kreativa sättet att använda ”fonter” för journaling och rubriker bidrar mycket till totalresultatet på din layout.

Foil (Folie)
Metallfolie eller dekorationsfolie (tunnare) som kan användas att stämpla på och även till torrembossing. Folien appliceras genom att man gnuggar fast den med ett speciellt lim. Folie är perfekt om du vill skapa ett metallliknande utseende i ditt scrappbookingprojekt!

Foiling Glue (Folie Lim)
Ett lim som används till metall/dekorationsfolie för att fästa det på layouten. Limmet är genomskinligt när det torkar och aningen klibbigt så det går att gnugga fast metall/dekorationsfolien.

Frame-Ups
För skurna ramar, personer, die cuts, rubriker, journaling och mycket annat.

03feb/17

Cheery Lynn Designs

Idag är Cheery Lynn Designs den största metallproducerande fabrikanten i Europa med återförsäljare och distributörer över hela världen. Cheery Lynn Designs dies delar ett antal viktiga kvaliteter och fördelar som resulterar i högkvalitativa produkter stolt gjorda i Amerika. Detta är möjligt tack vare Cheery Lynn Designs förmåga att ständigt utveckla nya och innovativa mönster och hantera produktutveckling och tillverkning från koncept till skapande. Cheery Lynn Designs utvecklar med syfte och passion för att ge konstnärer, konstnärer, designers och DIY-entusiaster den bästa möjliga upplevelsen, njuta av den bästa produktkvaliteten och den långa livslängden och ha ett brett utbud av detaljerad, effektiv och dynamisk design att välja mellan.