Scrapbooking med rep, band och garn

Lär dig hur scrapbooking med rep, band och garn gör din scrapbooking-layout till ett riktigt mästerverk!

När du använder rep, band och garn i din scrapbook så behöver du oftast inte mer än en meter av samma sort för att färdigställa en layout. Så istället för att köpa många meter av samma sort så köp mindre längder av många olika rep, band och garn!

Rep, band och garn är mycket billiga investeringar speciellt i förhållande till hur mycket du kan använda dem! De är också väldigt lätta att använda. Rep, band och garn finns också tillgängliga i mängder av olika typer, färger och storlekar. Många tillverkare erbjuder också hela designade specialkollektioner som är matchade både inbördes och mot andra dekorationer och papper.

Genom att lägga till en bit rep, band eller garn till din scrapbooking-layout, gör du så att den ser mycket mer professionell, komplett och unik ut!

Det finns också tillverkare som erbjuder självhäftande band m.m. Då drar du enkelt av skyddsremsan på baksidan och placerar bandet där du vill ha det i din layout.

Några enkla men framgångsrika tips för att göra scrapbooking med rep, band och garn:

  • Om du skapar en baby-layout till exempel, lägg då in några söta silkesband.
  • För att skapa en trevlig ram kring din layout, använd ett stickat band på varje sida av layouten och täck skarvarna med t.ex. en slät knapp, eller någon annan trevlig dekoration.
  • Om du har ett randigt papper, använd då ett rep eller band med något polka-dot mönster.
  • Band som fotohörn: Välj ut ett lämpligt band och klipp sen av en bit som motsvarar dubbla längden som du behöver. Vik därefter topphörnet mot bottenhörnet. Stryk sen till biten lite och placera den på layouten där du vill ha den och limma fast.
  • Om du har ett stort cirkelformat motiv; placera ett trevligt band runt om kanterna.
  • Sätt band över vellum för att på såsätt gömma limmade kanter som syns.
  • Varför inte testa med att fästa rep, band eller garn till andra dekorationer och utsmyckningar för att ge dem en helt ny design!

Att förvara scrapbooking-rep, -band och -garn kan dock vara en utmaning efter ett tag när man samlat på sig en mängd olika!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *