Category Archives: Motiv På Ark

Fina bilder perfekta för scrapbooking!

26mar/17

Grundläggande Scrapbooking

Det finns några viktiga saker du måste se till att du har när du skapar en scrapbook. Dessa material gör att du kan bygga en bas, lägga till grundläggande dekorationer och pryda dina sidor för vidare utsmyckning, om så önskas.

Scrapbook album

Det viktigaste inslaget i scrapbooking är att du till att börja måste välja ett scrapbooking-album. Allmänt tillgängliga i antingen 8 ”x 8” eller 12 ”x 12” storlekar, dessa album kommer att innehålla alla dina fotografier och memorabilia, och finns tillgängliga i en rad olika mönster och teman som passar dina projekt. Scrapbook-album innehåller vanligtvis 10 till 20 klara sidor med tomma inlägg, men de kan vanligtvis innehålla mycket fler sidor bygga ut dina projekt ytterligare.

Sidoskydd

Sidoskydd är väsentliga för att hålla dina scrapbook-sidor i perfekt skick, skydda dina sidor från att bli smutsiga eller på annat sätt försämras över tiden. Inte bara är de idealiska för att bevara dina sidor, men de är också idealiska om du vill lägga till extra sidor i ditt Scrapbook-album. Även om du till en början har en begränsad mängd sidor kan ett album innehålla mer sidbeskydd än sidor som levereras, så det är bara att köpa ett extra paket om du vill slutföra ett stort projekt.

Scrapbooking papper

Scrapbooking-papper är basen för din scrapbooks sidlayout – dina foton och mönster kommer att limmas på denna grund. Mönstrade papper föredras bland scrapbookers eftersom de hjälper till att representera sidans övergripande tema. Typiskt tillgänglig i 8 ”x 8” och 12 ”x 12” storlekar för att matcha storleken på albumet, håll bara ditt val av mönstrade papper på din scrapbook-sida till ett minimum för att få till en trevlig siddesign. Alternativt kan du använda dessa papper som fotomattor eller accenter för att markera viktiga element i din layout.

Scrapbooking kort

Används som ett alternativ till scrapbooking, scrapbookingkort kan också användas som bakgrund för din design om den är köpt i 8 ”x 8” eller 12 ”x 12” storlek. Finns som antingen vanligt (med en solid färg / form eller flera färger och former) eller texturerade, dessa är starka och stabila fundament. Scrapbooking-kort kan även köpas i mindre storlekar, eller i stora ark med många olika komponenter att klippa ut, med design och känsla, för att lägga till ett extra element eller dekoration i din layout.

Lim

Att använda lim i dina scrapbookingprojekt är viktigt eftersom de binder alla dina separata element tillsammans och skapar något helt. Generellt när du arbetar med papper eller kort behöver du bara ett PVA eller limstift, men vissa scrapbookers föredrar att använda limpennor eller limark för en renare finish.

Skärverktyg

Att skära foton och papper ner till rätt storlek är en viktig del i scrapbooking, och du behöver ett skärverktyg för att göra detta. Finns i många varianter, det viktigaste är att verktyget kan klippa rena, exakta linjer. Sax är att föredra för att skära ut former och mönster, vanligtvis kommer de med specialdesignade handtag för bra stöd. Pappertrimmers är en annan favorit bland scrapbookers eftersom de ger största noggrannhet och de skär perfekt raka linjer, med förmågan att skära igenom tjocka material eller flera lager kort samtidigt.

Pennor

Pennor är vad som hjälper till att göra ett dekorerat fotoalbum i en klippbok. I stället för att helt enkelt bara ordna bilder på ett tilltalande sätt, bör en scrapbook även innehålla dina anteckningar och tankar om dina minnen för att på ett korrekt sätt beskriva hur du kände dig vid den tiden i ditt liv, skriv om de minnen som bilderna tar återkallar. Dessa pennor ska ha pigmentfärg, vara syrafria, vattentäta och blekbeständiga för att säkerställa att bläcket inte påverkar resten av dina scrapbooksidor. Dina handskrivna texter kommer verkligen att lägga till den personliga touchen till din design!

Utsmyckningar

För att verkligen göra dina scrapbooksidor tilltalande, är utsmyckningar din lösning. Eftersom de inte kräver mycket arbete, limmar du i allmänhet bara dit dem med lim och pryder dina sidor med olika dekorativa detaljer. Från knappar, bågar och pärlor till pappersblommor, glitter, klistermärken och band, kommer du säkert att hitta det perfekta tillskottet till dina mönster – det finns en otrolig mängd utsmyckningar att välja mellan. Utsmyckningar finns i en rad olika färger, stilar och teman för konsekvent layout.