Limprodukter för scrapbooking

Beroende på dina behov och projekt, så varierar egenskaperna på både lim och självklistrande produkter för scrapbooking en hel del. Genom att lära dig lite om vad du skall använda så försäkrar du dig om att dina scrapbookingprojekt håller ihop uner många år framöver.

Tänk på att du alltid har diverse limprodukter hemma, eftersom det är en av de mest användbara produkterna i din basutrustning vid scrapbooking! Det finns en hel del olika självklistrande produkter och scrapbookinglim som gör att det går att ta loss och sätta dit motivet igen.

Man kan för att förenkla det hela något dela in limprodukterna i två huvudkategorier; tapeprodukter och limprodukter!

Tapeprodukter för scrapbooking

Glue Dots,är en av de mer innovativa tapeprodukterna som finns på marknaden och de finns i en mängd olika former med diverse olika egenskaper, som t.ex avlägsningsbara produkter. Dessa produkter passar utmärkt till de mindre objekten i din layout, t.ex. die-cuts, beads, knappar eller olika charms. Glue Dots finns förstås också speciellt anpassade för olika typer av material. Mini Glue Dots använder du med fördel till extra små, tunna dekorationer som rhinestones, bling-bling, band och till exempel garn.

3D skum i fyrkanter och cirklar är också enkla att använda till alla scrapbookingprojekt. Ta loss dem från arket, avlägsna sen skyddspappret och fixera på det ställe du önskar. Passar också utmärkt till de mindre objekten i ditt scrapbookingprojekt.

Dubbelsidig tape är ibland det enda alternativet att använda när du skall sätta fast lite större objekt i ditt scrapbookingprojekt.
Genom att använda tape med dispenser (en hållare) så kan du enkelt applicera och styra hur mycket tape du önskar använda. Finns både som permanent tejp och avlägsningsbar tejp.

Fotohörn är numera ett säkert och beprövat sätt att montera dina foton i ett scrapbookingprohekt. De ger dig också en möjlighet att ta loss fotot igen om du vill ändra på någonting. Det kan ju alltid hända att ditt projekt inte riktigt blev som du hade tänkt från början. Om du då har använt lim, spray eller någon typ av permanent fastsättning för ditt värdefulla foto, så är det ganska svårt att ta loss det igen utan att skada det.

Limprodukter för scrapbooking

Flytande lim för scrapbooking kan du applicera med olika typer av hjälpmedel och de har en del olika egenskaper!

Limpistol med värme är ett mycket bra och billigt hjälpmedel och bör naturligtvis alltid ingå i en scrappares sortiment av verktyg. Limpistolen ger dig alltid en exakt applicering som är mycket stark. Fungerar också utmärkt på tyg och t.ex större tyngre dekorationer. Idag finns det även batteridrivna limpistoler som fungerar utmärkt för scrapbooking.

Limpennor för scrapbooking är flexibla och kladdar inte omkring i ditt projekt. Ett bra sätt för att applicera en exakt limning. ZIG serie av limpennor tillhör marknadens bästa för scrapbooking och det finns limpennor både för små detaljer och större applikationer. De fungerar på så sätt att när du applicerar limmet så är det först svagt blått och om du då sätter fast din dekoration direktså blir förbandet permanent. Men om du istället väntar tills färgen blivit klar så får du i stället en ”Post-It” applikation och kan ta bort din dekoration igen om du önskar!

Bortagare för scrapbooking

Har du någonsin hamnat i en situation där du inser att en dekoration i ett scrapbookingprojekt är applicerad på fel ställe på din layout?

Inga bekymmer Längre! Det finns numera produkter som kan hjälpa dig lösa det problemet, t.ex. UN-DO Adhesive Remover.

Remover

– Fungerar på de flesta oljebaserade applikationer.
– Kan användas på ytor av till exempel glas, plast, målat väggpapper, papper m.m.
– En unik applikator ger en borttagningseffekt direkt under ytan av din applikation och därför lossar dekorationen på ett säkert sätt.
– Inga illa luktande dofter från removers.
– Ta dock för vana att alltid först testa på någon osynlig yta på din layout innan du går på något som syns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *